Vertel je verhaal in vilt

Vertel je verhaal in vilt


Tijdens deze cursus van 5 lessen ga je bladzijden maken over je eigen verhaal.


Je gaat schilderen met wol en zo ontstaat jouw verhaal op de eerste bladzijden van jouw boek.Je gebruikt de kleuren die je erbij voelt en werkt gedachten uit, heb je die er niet bij, dan ontstaat er iets waarvan jij weet waar het voor bedoeld is. De basis is van merinowol, daar worden de bladzijden van gelegd, daarbij kun je zijden stof, vlas en zijde vezels, gesponnen draden en zijden draden gebruiken. Dit geheel gaan we vervilten met water en groene zeep. Het geheel krimpt ongeveer

30 %. Als de bladzijde klaar is kun je deze nog verder verwerken met kralen, lint, knopen, borduurzijde, kaartjes enzv, wat je maar bedenkt en bijvoorbeeld thuis hebt en hierin goed kan verwerken. Om jouw verhaal nog duidelijker te maken.

boek van vilt dit is de kaft.
blz van vilt boek met gedicht
engelen in vilt voor het viltboek

Dit zijn de eerste bladzijden van mijn eigen boek. Het verteld het verhaal van onze tweeling die we tijdens de zwangerschap zijn verloren. Hierdoor is er nu een hemelwieg. Kijk maar eens op de website. Hier kun je ook mijn verhaal lezen.


Een cursus is altijd met gelijkgestemden. Dat is fijn, dan kun je er met een gerust hart over praten, en naar de ander luisteren. Dit boek kun je maken naar aanleiding van een verlies, om het te gebruiken voor het verwerkingsproces.

viltschilderij maken van blz voor viltboek

Natuurlijk is het ook heel erg leuk om een blij boek te maken, neem een vrijgezellenfeest. Een boek maken voor de bruid. Alle vriendinnen maken een blz. Op deze manier is het een workshop van een dag.


Of wat dacht je van een moeder en een dochter{s} of vriendinnen die samen de cursus doen en beide met een boek naar huis gaan over...... wat je maar wilt.


Broers en zusters voor het bruiloftsfeest van hun ouders met bijvoorbeeld 25 jaar en ga zo maar door, dus denk je dat is leuk. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

engelen bewerkt vilt met kraaltjes

Investering  Cursus bestaande uit 5 dagdelen  €295,00 p.p.

Inclusief alle materialen, voor 4 bladzijden. de laatste dag gebruiken we om er een geheel van te maken.

koffie of thee en iets lekkers.

datum in overleg en bij  door mijzelf geplande cursusdata, zie workshop / agenda, kun je je gewoon inschrijven en dit gaat altijd door. Max 8 personen


Doe je de cursus liever niet in een groep dan kun je privéles boeken voor €375,00

5 dagdelen, en wil je 2 dagdelen op 1 dag is een lunch mogelijk voor €7,50 per dag.Workshop op afspraak vanaf 4 personen max 8 personen  €75,00 p.p.

Met een kleine  groep, ieder maakt 1 bladzijde , inclusief alle materialen,  koffie of thee en iets lekkers.

Deze workshop is leuk als alle vriendinnen één blz maken voor de bruid of de jarige.

Broers en zusters, zwagers en schoonzussen, familie voor het bruidspaar

Lunch is mogelijk voor €7,50 p.p.